Meer lezen over Bedplassen:

22-9-2008

Natte Lakens Droge Dromen

Smits, Bianca & B. Smits

De auteur was tot op 33-jarige leeftijd 's nachts incontinent voor urine (bedplassen). Nadat zij een intensieve therapie heeft ondergaan, is het haar gelukt van haar kwaal af te komen. Zij heeft een dagboek bijgehouden en dit dagboek vormt de kern van deze uitgave. De therapie heeft zij ondergaan in het Meppelse Droogbedcentrum. Het eerste gedeelte van het boek gebruikt de auteur om te verhalen hoe zij probeerde met trucs haar enorme probleem geheim te houden. Patienten met dezelfde problematiek zullen door het lezen van het boek in ieder geval de ellendige situaties herkennen. Daarnaast zullen zij zich vervolgens kunnen melden bij het Meppelse Droogbedcentrum. Het boek bevat geen afbeeldingen en de tekst leest zeer gemakkelijk. Er is helaas geen literatuurlijst. Er zijn geen andere, vergelijkbare egodocumenten van volwassenen met deze aandoening. De intensieve therapie hiervoor verdient zeker grotere bekendheid. Daarmee verdient ook dit boek een lezerspubliek. (NBD|Biblion recensie, Dr. B. Baljet)

9081179314


8-1-2008

Droge dromen, natte lakens

Bianca Smits

Bianca Smits ambassadrice van Stichting Droogbedcentrum Nederland

De Stichting Droogbedcentrum Nederland heeft Bianca Smits, schrijfster van het boek ĎDroge dromen, Natte lakensí, ik plas nog in mijn bed, maar wil je me trouwen?í benoemd tot ambassadrice.
Bianca heeft op 12 juni het boek aangeboden aan haar ouders, in het droogbedcentrum te Meppel.
Vooraf werd ze hierover geÔnterviewd door Catherine Keijl. Er is in Nederland weinig bekend over bedplassen bij volwassenen. Toch kampen er maar liefst naar schatting ruim 120.000 volwassenen (1%) met bedplasproblemen. Bedplassen is voor degenen die daar last van hebben, erg ingrijpend. Zij schamen zich ervoor en durven er niet voor uit te komen. Uit angst om bij anderen in hun bed te plassen, durven ze niet bij anderen te logeren, op vakantie te gaan of vaak zelfs geen relatie op te bouwen.

Het boek Natte Lakens, Droge Dromen, is het eerste boek dat in autobiografie vorm over dit onderwerp verschijnt. Bianca heeft tot haar tot op drieŽndertigjarige leeftijd geworsteld met natte lakens. In een aangrijpend relaas beschrijft ze in dit boek met welke obstakels en onzekerheden ze werd geconfronteerd en hoe ze uiteindelijk deze strijd heeft gewonnen. Met het uitgeven van het boek hoopt ze op meer begrip voor dit probleem.

978-90-811793-1-7
Lees verder...


10-3-2004

Niet de enige

Andrť Nuyens met illustraties van Willeke Pleunis

Laura, een meisje van 12 jaar oud, heeft een groot geheim: ze plast 's nachts in haar bed. Daardoor maakt ze vaak ruzie met haar moeder die haar wel wil helpen, haar vader die streng bvoor haar is en haar broertje dat haar soms plaagt. Haar hobby's, zwemmen en paardrijden, bieden haar een klein beetje troost. Ze zit in het laatste jaar van de basisschool en verliest door haar geheim haar beste vriendin Sanne.
Na de vakantie gaat ze naar de brugklas waar ze als een berg tegenop ziet...

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar tot en met de eerste klassen van het vervolgonderwijs.
Prijs: EUR 12,50
Verzendkosten per boek: EUR 1,28 (bij grotere getallen gelden aangepaste verzendkosten).

Besteladres: KCB, p.a. Diaconessenhuis Meppel,
Postbus 502,
7940 AM Meppel,
tel: 0522-233850.
via secretaresse Wilma Dijksma: DIJKSMAW@diacmeppel.nl

ISBN 90-803010-5-1


15-1-2003

Bedplassen. Daar wil je vanaf!

Zwaan Mulder, Marianne Vijverberg

Geschreven door twee deskundige en ervaren incontinentietherapeuten.
Deze uitgave is een praktisch en compleet instructieboek voor kinderen en jong volwassenen met bedplasproblemen.
Vanaf ongeveer negen jaar kunnen kinderen dit boek zelf lezen, hetgeen het boek uniek maakt. Hoewel de toonzetting gericht is op kinderen kan ook de jong volwassen bedplasser er veel aan hebben.
Stapsgewijs worden aanwijzingen gegeven hoe je met behulp van diverse hulpmiddelen en oefeningen van het bedplassen af kunt komen.
Ook ouders en hulpverleners zullen de praktische informatie kunnen gebruiken bij het begeleiden van kinderen en jong volwassenen met bedplasproblemen.
Dit boek komt 23 januari 2003 uit en kan besteld worden bij de boekhandel of de uitgever, Binkey Kok Publications, Hofstede De Weide Hoek te Havelte.

ISBN 90-74597-60-2


21-2-2002

Folder Bedplassen Arabisch

Kennis Centrum Bedplassen

Folder over bedplassen in het Turks. Deze folder kunt u downloaden van deze site.

Lees verder...


21-2-2002

Folder Bedplassen Turks

Kennis Centrum Bedplassen

Folder over bedplassen in het Turks. Deze folder kunt u downloaden van deze site.

Lees verder...


29-1-2002

Als zindelijk worden niet vanzelf gaat ...

Vijverberg, Elzinga-Plomp, de Jong

Een boek waarin met duidelijk bewoordingen aan ouders en hulpverleners informatie en advies wordt gegeven over kinderen die problemen hebben met zindelijk worden. Helaas is dit boek op dit moment uitverkocht, maar nog te leen in de bibliotheek.

ISBN 90 2152081 8


29-1-2002

Enuresis Nocturna

Dr. Hirasing, Drs. Bolk-Bennink

Dit boek is geschreven voor alle werkers in de gezondhiedszorg die op enigerlei wijze met bedplassen te maken hebben.

ISBN 313 1682 2


29-1-2002

Waar is mijn potje?

Tony Ross

Dit prentenboek is bekroond met de zilveren griffel. Een grappig prentenboek voor kinderen tussen de 2 en 5 jaar oud.

ISBN 90 002617 2


29-1-2002

Op het potje

Alona Frankel

Dit prentenboekje is voor jongens. Er is echter ook een versie voor meisjes uitgebracht. Prentenboek voor kinderen van 2 tot 5 jaar.

ISBN 90 2573168 6


29-1-2002

Ik moet zo nodig

Sieneke de Rooij & Tineke Meirink

Voor kinderen met een leeftijd tot ongeveer 5 jaar. Leuk prentenboek.

ISBN 90 2573288 7