Vraag:
woensdag, 19 november 2008

hallo mijn zoon van 6 jaar, plast nog in bed, is overdag zindelijk vanaf 2,5 jaar, zonder porblemen. ik leest dat het niet ongewoon is voor een kind van 6 jaar om nog niet zindelijk te zijn snachts, maar hij vind het wel vervelend. we zijn nu weer aan het proberen maar met savonds opnemen is hij al nat om 23.00 uur en vroeg in de ochtend rond 5 uur weer. ik zou wel iets willen proberen, maar weet niet goed waar ik moet beginnen, wat is op deze leeftijd de beste methode??

ik hoor het graag.

Antwoord:
woensdag, 19 november 2008

Hallo,
U kunt beginnen met een "Niet Medicamenteuze therapie" zoals die beschreven staan op deze site zoals "Wekken met Wachtwoord" , maar ook de PRP oefeningen. Dat is een half uurtje na het naar bed gaan nog eens plassen, maar dan iets te doen wat hem ontspant in dat half uurtje, zoals een beetje lezen of muziek luisteren, ook kan het heel goed zijn een half uurtje de tijd te nemen om voor te lezen bijvoorbeeld.
De plaswekker is ook een goede methode, maar over het algemeen is dit niet zo'n handige periode om daarmee te beginnen. (Lange donkere en koude nachten en een drukke decembermaand).
Succes!
Zwaan Mulder


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag